bu och bä

Det i övrigt rätt så OK kulturmagasinet Babel hade ikväll ett inslag om vilken intressant litterär miljö medievärlden i Stockholm utgör. Jag blir så trött. En enda bok till som utspelar sig i Stockholms medievärld och jag kräks. Om man nu är författare och kan välja bland all världens miljöer (inklusive dem i andra världar och tider) – varför välja just Stockholms medievärld? En torftig, småborgerlig, inkrökt och småsint värld, uteslutande befolkad av bortskämda medelmåttor med stora egon och lindrig begåvning.

Ja, ni gissar det ju. Därför att så många av författarna själva vistas i och kommer från den miljön. Det är helt enkelt den enda miljö de känner till och de äger uppenbarligen inte tillräckligt med fantasi för att kunna föreställa sig något annat.

Sorgligt är vad det är. Därmed inte sagt att Johan Kling är talanglös. Eller att Sven Lindqvist hade fel när han sa ”Gräv där du står”. Klings bok är säkert bra. Men jag orkar bara inte läsa ännu en bok som tilldrar sig i Stockholms medievärld. Sorry Johan.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s