annikas konsumtionsbojkott part two

Idog radiolyssnare som jag är, måste jag ju bara berätta för er som inte hade möjlighet att lyssna själva om hur det gått med Annika Lantz ”konsumtionsfasta” (kallas även för ”välfärdsfasta”) såhär första dagen.

Annika hade varit på Gaygalan och druckit champagne (som hon blev bjuden på). Hon sa inte att hon åkte taxi hem, men det verkade så (”det blev sent”). Nå. Var det du själv eller din arbetsgivare (=radiolyssnarna) som betalade taxin, Annika? Sparade du pengar eller inte?

Dessutom hade Annika – på sin mans inrådan – gått loss på arbetsgivarens fruktkorg så till den milda grad att en annan redaktion (Nordegren i P1) sett sig manad att rädda citrusfrukterna – alltså ta ur dem ur korgen undan Annikas giriga klor och rädda dem in på sin eget rum. Men Annika hade lömskt smugit in på deras rum på morgonen och försett sig. Bland annat hade hon tagit en kiwi som hon inte ens tänkte äta.

Rafflande, nästan som en thriller. Eller åtminstone en dokusåpa. Nu skulle Annika handla mat och laga middag till sin familj!

Med bjudchampagne, gratisfrukt, gratis taxi (jag tar en rövare på den) och en partner som sköter matinköpen andra dagar – hur svårt kan det vara att klara sig på fyratusen när alla räkningar är betalda?

Orolig fråga: kan det finnas en risk att vanliga människor (alltså folk utan fast anställning på SR) med riktiga ekonomiska problem (typ ensamstående småbarnsmorsor eller fattigpensionärer eller arbetslösa eller någon av de stackars sjukskrivna jävlar som försöker överleva på något från Försäkringskassan) blir desillusionerade och känner sig – ja, rentav möjligen hånade? – när de lyssnar på Annikas umbäranden under sin ”konsumtionsfasta”???

Lyssnar intensivt efter mullret i folkdjupet (och från tomma magar) ……

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under radio

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s