cheat neutral – att vara otrogen utan dåligt samvete

Den walesiska kortfilmen Cheat Neutral av Beth Strathford fick i gårdagens SvT2-tablå heta vänstra-med-ansvar. Alex och Christian bestämmer sig efter en kväll på puben att starta en organisation. Den ska – genom att ta upp en mindre avgift från folk som är otrogna mot sin partner – stödja trogna par. Organisationen ska verka för att den sammanlagda otroheten i samhället inte ökar. Behovet av en sådan organisation är jättestort eftersom ”andelen krossade hjärtan i samhället ökat sedan 60-talet”.

Allteftersom vi får följa Alex och Christian i deras arbete för organisationen, framgår parallellen till koldioxidutsläppen och handeln med utsläppsrätter allt tydligare. Vi kan fortsätta som förut, bara vi betalar en liten avgift för att döva samvetet. På så sätt slipper man tänka om eller verkligen ändra sitt beteende.

Den femton minuter långa dokumentären är en helt enkelt lysande satir, som antagligen inte så många såg eftersom Melodifestivalen sändes samtidigt i andra kanalen. Du som missade Cheat Neutral, kan se den här.

Annonser

Lämna en kommentar

Under tv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s