hycklande antipirater

Avancerat hyckleri får Liza Marklund sägas ge prov på i denna artikel. Eller är det helt enkelt en grundkurs i hur man använder krönikeutrymme i Expressen för att marknadsföra ett okänt Stockholmsband? frågar sig Peter på Copy me Happy.

Men Liza är inte ensam om att hyckla i fildelningsdebatten. Niklas Strömstedt, ivrig tillskyndare av Ifpi, Ipred och vän av Antipiratbyrån, lade ut upphovsrättskyddat material utan tillstånd på sin hemsida och skivbolagens egen advokat, Monique Wadsted, som kräver fildelare på miljoner, verkar för egen del inte främmande för att sno fotografers verk efter att ha fibblat lite med dem i PhotoShop (eller iallafall i en lagligt köpt kopia av något bildbehandlingsprogram, väl?).

Känt sedan flera år är att Per Gessle som gärna drar en lans för skivindustrin i debatten, själv delat ut Ipods med inte mindre än niotusen låtar på </a. Och förra året framkom att självaste Ifpi, skivbolagens egen samarbetsorganisation, inte drar sig för att sno en tidningsartikel rakt av.

Dessa exempel och fler ges i den här tråden på Flashbackforum.

Jojo. Det är skillnad på min rätt och andras? Som det heter i en låt av 10 CC – ”Everyone’s going to be free, but they will have to agree to be free. They will have to agree to be less free than me, ‘cause I rule the world you see…”

.

Annonser

2 kommentarer

Filed under allmänt, text och musik

2 responses to “hycklande antipirater

  1. charlie

    stackars djävlar.Ut på gatan med dom bara.Lisas stackars kompisar kan nog få ihop det som gatumusiker.Vad som händer är egentligen ett ifrågasättande och nedmontering av storbolags oinskränkta makt över det offentliga rummet.Allt är inte till salu helt enkelt.Dom har själv varit med och byggt upp muren mellan publik och artist.Smetat ut den till konsumtionsmassa utan eget ansikte.Undra på att man inte ”köper skivan”.
    Artikeln i sig syns vara ett hopkok av sökta svar på ledande frågor.Pinsamt.

  2. charlie

    Vad gäller pr-försöket så är det fru LIza som tappar credit på det.Snart får hon börja skriva kokböcker.bäva.Lizas hopkok.Nu är det publicerat.Så skall vi se hur Liza agerar i stöldfrågan.
    Jag är inte rik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s