mer köpbojkott

Hos Svensk Myndighetskontroll finns mer info om köpbojkotten av film och musik, som alltså sker i protest mot IPRED (om jag glömde säga det). IPRED är alltså en lag som ger delar av underhållsindustrin polisiära befogenheter och som hotar rättsäkerheten – läs mer om IPRED här (kritisk) eller ta del av interpellationer och annan debatt i Riksdagen med anledning av denna kontroversiella lag, som splittrar partilinjer (jag tänker särskilt på M och FP, men också hur de flesta ungdomsförbund har en annan uppfattning än sina moderpartier i denna fråga). Debatten engagerar ledamöter över hela den politiska skalan, från vänster till höger (Åström, Sigfrid).

Syftet med Annikas shoppingstrejk verkade mera vara att hon ville få syn på sina konsumtionsmönster och komma till insikt om vilken roll shoppingen spelar i hennes liv, egentligen. Så uppfattade jag det i allafall när jag lyssnade på henne i P1 i eftermiddags.

Säkert är inte köpbojkotter vad finansministern önskar sig just nu….eller en ny FRA-debatt. Men det verkar vara på gång iallafall!

Lämna en kommentar

Under 1

Lämna en kommentar